Artikelen over: Instellingen
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Toestemmingen van gebruikers resetten

Overzicht


Met de functie Reset User Consents wis je eerder verzamelde toestemmingskeuzes van de bezoekers van je winkel. Na het resetten wordt aan alle bezoekers opnieuw gevraagd hun cookievoorkeuren op te geven wanneer ze je winkel opnieuw bezoeken.


Dit is handig wanneer je toestemmingsconfiguratie of juridische teksten veranderen en je bijgewerkte toestemming moet verzamelen.


Hoe het werkt



Wanneer je een toestemmingsreset uitvoert:


  • Bestaande toestemmingsgegevens die in de browser van de bezoeker zijn opgeslagen, worden gewist
  • De toestemmingsbanner wordt opnieuw aan alle bezoekers getoond
  • Bezoekers moeten een nieuwe toestemmingskeuze maken


De resetactie wordt direct op de live winkel toegepast, zoals bevestigd in de melding in de interface.


Belangrijke punten


  • De reset geldt voor alle bezoekers, niet voor specifieke gebruikers
  • De opgeslagen toestemmingscookie (_pandectes_gdpr) wordt verwijderd
  • Bezoekers zien de banner opnieuw, ook als ze eerder hebben geaccepteerd of geweigerd
  • Het verzamelen van toestemming begint opnieuw vanaf het moment van de reset
  • Historische toestemmingsgegevens in rapporten worden niet verwijderd, alleen de toestemming aan de kant van de bezoeker wordt gereset


Wanneer toestemmingen resetten


Je kunt toestemmingen resetten in gevallen zoals:


  • Wijzigingen in je Privacy Policy
  • Updates van je cookiecategorieën of definities
  • Het toevoegen van nieuwe trackingtechnologieën of integraties
  • Het wijzigen van het bannergedrag of de toestemmingslogica


Door te resetten blijft toestemming in lijn met je huidige configuratie.


Toestemmingen van gebruikers resetten


  1. Ga naar het betreffende gedeelte in de app waar Reset user consents beschikbaar is
  2. Klik op de knop Reset consent
  3. Bevestig de actie in het pop-upvenster


Na bevestiging wordt de reset direct op je live winkel toegepast.


Veelgestelde vragen en opmerkingen


  • Worden hiermee toestemmingsrapporten verwijderd?

Nee. Bestaande toestemmingslogs blijven beschikbaar in het gedeelte Reports.


  • Zien terugkerende bezoekers de banner opnieuw?

Ja. Alle bezoekers worden als nieuw behandeld totdat ze opnieuw toestemming geven.


  • Kan dit ongedaan worden gemaakt?

Nee. Het resetten van toestemming kan niet worden teruggedraaid.


Samenvatting


Reset User Consents wist de opgeslagen toestemming van bezoekers en zorgt ervoor dat de banner opnieuw verschijnt voor alle gebruikers. Dit wordt meestal gebruikt na wijzigingen in beleid, cookie-instellingen of toestemmingsgedrag, zodat onder de bijgewerkte configuratie nieuwe toestemming wordt verzameld.

Bijgewerkt op: 19/10/2026

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!